Ökad säkerhet för barn

Ökad säkerhet för barn

Vid tider då man skall bege sig ut i trafiken till cykel kan det kännas svårt att ha med sig barnen. Även om man har rutin gällande stadscykling finns det en rad situationer där man snabbt behöver navigera sig förbi hinder. Att ha cykelvagn är ett effektivt sätt att öka säkerheten för sina passagerare. Dessutom är det betydligt enklare än man kan tänka sig innan man testat att köra med vagn.
Väljer man bland de många nytillverkade och moderna cykelvagnar som finns tillgängliga i fysiska butiker såväl som online kan man se hur utvecklingen gått framåt. Allt ifrån förankringsutrustning till dämpning och bälten har fått en stor uppryckning. På sätt och vis är man därför betydligt mer skyddad i en cykelvagn än om man skulle gå bredvid cykeln.

Säkerhetsrutin

När man kör bil är det viktigt med kamremsbyte, olja, bromsar och motor. På samma sätt bör man förvissa sig om att den cykel man använder kan prestera så bra som möjligt. Tittar man på dagens cyklar är det många kedjor som egentligen skulle spännas, kassetter som behöver bytas ut och bromsar som inte har ordentlig effekt. Om det är ordentligt eftersatt kan även reflexer saknas vilket innebär stor fara för såväl förare som de i cykelvagnen. När man tar ut cykeln efter vintern kan man ha som rutin att gå igenom alla funktioner. Växlar skall fungera bra, kedjan spänd och bromsarna justerade för att ge verkan. Under säsongen vinner man även på att kontrollera lyse och ringklocka. Har man gjort allt detta, samt även gått igenom funktionerna och säkerheten i cykelvagnen man införskaffat, finns alla förutsättningar att färdas med säkerhet.

Det kan inte sägas för ofta att hjälm alltid bör användas oavsett ålder. Cyklar man snabbt eller under regniga dagar är detta extra viktigt! Någonting man kan tänka på är att välja en hjälm som är tillräckligt stor och effektiv. Det händer åtskilligt inom innovation för cykelhjälmar vilket ger nya möjligheter att förebygga skador. Om det skulle hända någonting när man cyklar är hjälmen det viktigaste man har. Skrapsår på knän och händer är inte någonting att eftersträva men att skydda huvudet är vad som verkligen gör skillnad mellan otrevligt och farlig risk.

Post Navigation