DIY-tips för hela familjen

DIY-tips för hela familjen

DIY, eller Do It Yourself, är minst sagt trendigt just nu. Kort och gott handlar det om olika typer av pyssel eller lättare renoveringar som man helt enkelt gör själv. Att pyssla tillsammans med barn är roligt och här kan du läsa om några av de bästa DIY-tips som passar för hela familjen.

Pyssla med återvinningen

Glasburkar och gamla kartonger kan skapa riktiga mästerverk! Ett miljövänligt och billigt DIY-tips är att tömma återvinningspåsarna och börja pyssla. Ställ fram färg, lim, pärlor och annat som kan piffa upp gamla syltburkar och cornflakespaket.

Burkarna kan till exempel bli fina ljuslyktor och av kartong kan man skapa fina tittskåp. Bara fantasin sätter gränserna.

Bygg ett dockskåp

Ett annat roligt DIY-tips som kan sysselsätta hela familjen är att bygga ett eget dockskåp. Använd en befintlig låda som grund eller bygg ihop en enkel variant själv. Dela sedan in lådan i fyra fack och börja pyssla.

Måla eller tapetsera väggarna med överblivet material från tidigare renoveringar, skapa små möbler av lämpliga material (kanske det ovan nämnda cornflakespaketet) och inred efter tycke och smak. En batteridriven ljusslinga kan bli husets belysning och lite bomull runt om förvandlar det till ett vinterlandskap.

Detta projekt blir uppskattat av både stora och små och kan dessutom ändras och pysslas med en lång tid framöver!

Gör egna dekorationer av porslinsdeg

Ett tredje DIY-tips som kan nyttjas av hela familjen är att pyssla med så kallad porslinsdeg. Denna deg blandas enkelt ihop och det enda du behöver är:

  • 2 dl mjöl
  • 2dl salt
  • 1,5 dl kokhett vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig och mjuk deg och sedan är det bara att börja forma figurer eller fina dekorationer. När mästerverken är färdiga gräddas dom i ugnen på 100 grader, i ca 3–6 timmar beroende på figurernas storlek.

När dom är torkade kan dom målas men dom blir också fina att ha precis som dom är.

Hitta fler DIY-tips på nätet

Eftersom DIY-trenden är väldigt stor just nu finns många fler bra DIY-tips att hitta på nätet. Leta efter bloggar eller på sociala medier efter inspiration och idéer. Passa också på att leta efter roliga produkter att fylla upp pysselförrådet med, så har du alltid ett säkert kort för att sysselsätta barnen under tråkiga dagar.

Post Navigation