Det ska inte vara svårt att köpa vuxenleksaker

Att göra ett inköp av sexleksaker kan vara roligt och spännande men även överväldigande. Dessutom är det lätt hänt att hela denna upplevelse känns lite skrämmande. Detta gäller framför allt om du är ganska ny till det här med vuxenleksaker överlag. I denna artikel kommer vi dock dela med oss av några handfasta tips och råd som kan hjälpa dig på traven.

Så köper du vuxenleksaker på rätt sätt

När du shoppar vuxenleksaker hos exempelvis kan du ha följande i åtanke för att fatta ett bra köpbeslut:

 • Vad är du egentligen på jakt efter? Redan innan du börjar shoppa runt efter nya och spännande sexleksaker bör du fundera på vad du egentligen är ute efter. Vilken sorts upplevelse vill du ha? Ska du använda leksaken ensam eller tillsammans med din partner? Föredrar du invändig eller utvändig stimulering? Föredrar du vissa material framför andra, till exempel gummi eller silikon? Genom att ha en tydlig bild av vad du vill ha kan du enklare smalna ner utbudet till ett mindre antal produkter.
 • Kolla upp produkterna innan du köper dem. Det finns många olika vuxenleksaker att välja bland där ute i butikerna. Därför är det viktigt att du gör ordentliga efterforskningar innan du genomför ditt köp. Kolla gärna igenom recensioner och läs de olika produkternas beskrivningar noggrant. På så vis kan du bilda dig en bättre uppfattning om deras funktioner och egenskaper.
 • Gör ditt köp hos en seriös handlare. Det finns många återförsäljare av vuxenleksaker på nätet och i fysiska butiker som är seriösa. Försök att identifiera dessa och gör dina inköp från sådana. På så vis kan du botanisera i ett bredare utbud av produkter. Dessutom brukar dessa aktörer överlag ha bättre och mer konkurrenskraftiga priser samt överlag erbjuda en bättre shoppingupplevelse.

Sammanfattning av vårt resonemang

Det ska sammanfattningsvis vara roligt att köpa nya vuxenleksaker. Detta samtidigt som det även är spännande och kanske rent av lite nervkittlande att göra detta. Men så länge som du gör ordentliga efterforskningar kan du fatta mer välgrundade beslut. Så om du är ny till det här med sexleksaker bör du följa våra råd ovan. Genom att göra detta kan du få mycket valuta och nöje för dina pengar!

Svar på vanliga frågor om att ta lediga jobb som läkare på bemanning

Överväger du att ta dig an lediga jobb som läkare via ett bemanningsföretag? Om så är fallet har du förmodligen många frågor som du vill få svar på innan du väljer att acceptera ett visst uppdrag. Att så är fallet är fullt förståeligt och här gör vi vad vi kan för att försöka besvara några av de vanligaste frågorna som du kan ha. Läs vidare för att läsa våra svar på de vanliga frågorna!

Tre frågor att få besvarade innan du tar lediga jobb som läkare

Vissa svar på frågor som dessa kan du få från din kontaktperson på bemanningsföretaget. Andra svar behöver du istället söka via den uppdragsgivare som erbjuder dig ett visst uppdrag. Ytterligare andra svar behöver du istället försöka ta reda på helt på egen hand, till exempel genom att fråga dig själv. Med detta sagt är dessa svaren på några av de vanligaste frågorna kring att ta sig an lediga jobb som läkare på bemanning:

 • Vad vill jag få ut från det aktuella uppdraget? Detta är ett typexempel på en fråga som du ju faktiskt behöver ställa till dig själv. Du kanske undrar vilka dina målsättningar är och detta varierar såklart en del på individnivå. Om du till exempel vill försöka jobba lite mindre behöver du ta reda på vilken slags inkomst du behöver. Eller så kanske du vill resa mer och utforska andra delar av landet. Dessutom behöver du sätta fingret på om du är på jakt efter mer långsiktiga uppdrag eller om det är mer kortfristiga sådana som lockar dig.
 • Exakt vad kommer jag att få jobba med? Detta är en väldigt relevant och bra fråga. Du kan med fördel ställa denna till din kontaktperson på bemanningsföretaget eller direkt till uppdragsgivaren. På så vis kan du få reda på vad som förväntas av dig samt exakt vad du är tänkt att få jobba med under ditt uppdrag. Generellt sett kan du dock räkna med mer kliniskt arbete och mindre administrativt sådant. Detta är dessutom något som många läkare ser som ett stort plus i kanten för konsultuppdrag.
 • Vem ansvarar för mina rese- och boendekostnader? Denna fråga bör du ställa till ditt bemanningsföretag. Generellt sett hjälper dock bemanningsföretaget till med kostnader av detta slag.

DIY-tips för hela familjen

DIY-tips för hela familjen

DIY, eller Do It Yourself, är minst sagt trendigt just nu. Kort och gott handlar det om olika typer av pyssel eller lättare renoveringar som man helt enkelt gör själv. Att pyssla tillsammans med barn är roligt och här kan du läsa om några av de bästa DIY-tips som passar för hela familjen.

Pyssla med återvinningen

Glasburkar och gamla kartonger kan skapa riktiga mästerverk! Ett miljövänligt och billigt DIY-tips är att tömma återvinningspåsarna och börja pyssla. Ställ fram färg, lim, pärlor och annat som kan piffa upp gamla syltburkar och cornflakespaket.

Burkarna kan till exempel bli fina ljuslyktor och av kartong kan man skapa fina tittskåp. Bara fantasin sätter gränserna.

Bygg ett dockskåp

Ett annat roligt DIY-tips som kan sysselsätta hela familjen är att bygga ett eget dockskåp. Använd en befintlig låda som grund eller bygg ihop en enkel variant själv. Dela sedan in lådan i fyra fack och börja pyssla.

Måla eller tapetsera väggarna med överblivet material från tidigare renoveringar, skapa små möbler av lämpliga material (kanske det ovan nämnda cornflakespaketet) och inred efter tycke och smak. En batteridriven ljusslinga kan bli husets belysning och lite bomull runt om förvandlar det till ett vinterlandskap.

Detta projekt blir uppskattat av både stora och små och kan dessutom ändras och pysslas med en lång tid framöver!

Gör egna dekorationer av porslinsdeg

Ett tredje DIY-tips som kan nyttjas av hela familjen är att pyssla med så kallad porslinsdeg. Denna deg blandas enkelt ihop och det enda du behöver är:

 • 2 dl mjöl
 • 2dl salt
 • 1,5 dl kokhett vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig och mjuk deg och sedan är det bara att börja forma figurer eller fina dekorationer. När mästerverken är färdiga gräddas dom i ugnen på 100 grader, i ca 3–6 timmar beroende på figurernas storlek.

När dom är torkade kan dom målas men dom blir också fina att ha precis som dom är.

Hitta fler DIY-tips på nätet

Eftersom DIY-trenden är väldigt stor just nu finns många fler bra DIY-tips att hitta på nätet. Leta efter bloggar eller på sociala medier efter inspiration och idéer. Passa också på att leta efter roliga produkter att fylla upp pysselförrådet med, så har du alltid ett säkert kort för att sysselsätta barnen under tråkiga dagar.

En husmors städtips

En riktigt husmors städtips kan tänkas vara omoderna och förlegade med tanke på hur många medel och produkter som finns för just städning idag. Man ska dock veta att många av dom gamla knepen kan vara minst lika effektiva, om inte mer, när det kommer till olika städmoment. Ta del av dom bästa husmorsknepen här!

En husmors städtips – effektivt och billigt

Husmors gamla städtips kan rädda många situationer där man skrubbat sig vansinnig med rengöringsmedel och andra produkter där inget tycks fungera. Många av dom gamla tipsen är väl beprövade och har visat sig väldigt effektiva och har man väl börjar använda dom är det svårt att återgå till det ”vanliga”.

En annan fördel är att det ofta är billigare. Öppnar du ditt städskåp har du säkerligen produkter och medel för hundratals kronor där inne utan att dom gör någon större nytta. För att städa med husmorsknepen räcker det ofta att öppna skafferiet och använda sig av sådant man ofta har hemma, och som inte kostar många kronor att köpa i affären.

Här får du ta del av några av en husmors städtips:

 • Städa med ättika – Ett gammalt men mycket bra husmorstips är att använda ättika när man städar. Det passar till det mesta och kan göra rent det mesta. Ett perfekt rengöringsmedel med andra ord. En liter ättika kostar ca 36 kronor.
 • Testa bikarbonat – även bikarbonat är en näst intill magisk produkt som kan lösa upp kalk i kakelfogar lika väl som att ta bort svåra fläckar från textilier. 1 kilo bikarbonat kostar ca 77 kronor!

Tilläggas kan att en liter ättika och ett kilo bikarbonat räcker till många städningar!

Hitta fler tips på nätet

Förutom dom ovan nämnda finns många bra husmors städtips att hitta på nätet. Använd Google eller en annan sökmotor och sök efter just husmorstips – det kommer dyka upp massor av bra knep att använda till olika typer av städmoment. Dessa tips behöver man såklart testa själv för att veta om dom fungerar – vissa kommer säkert vara överraskande bra medan andra kanske inte är det men oavsett kan det vara värt ett försök, både för plånboken och miljön skull.

När man sedan hittat sina husmors städtips som man verkligen gillar kan man med fördela spara eller skriva ner dom till kommande tillfällen – för städningen kommer man ju faktiskt aldrig ifrån.

Företagslarm – Allt i ett eller gör du en del själv?

Företagslarm – Allt i ett eller gör du en del själv?

Företagslarm – Allt i ett eller gör du en del själv?

När företagslarm beställs behöver man som företagare besluta om man vill göra vissa delar själv eller om allt ska lösas av larmbolaget. Ett exempel är om montering av larmet sker på egen hand eller om en installatör behöver komma ut och montera. Fördelen med att göra vissa punkter på egen hand är att priset hålls nere. Men samtidigt finns en stor bekvämlighet och trygghet i att allt sker av  kunnig personal.

Det första man kan göra är just att avgöra vilket larm som behövs och installera det själv. Det finns flera återförsäljare av företagslarm som kommer ut till kunden och avgör vilket behov som behövs. Därefter kommer en installatör för att sätta upp larmet. All denna tid behöver självklart betalas på något sätt vilket antingen sker i fasta kostnader eller högre månadskostnad.

Samtidigt är fördelen att man kan rådgöra med en expert på företagslarm innan installation sker. Det en företagare anser vara komplett skydd kanske inte alls är vad larmbolaget anser. De har kunskapen som kan behövas för att man ska få ett komplett skydd.

Kameror säkrar bevis

När sedan larmet går finns två alternativ. Ett alternativ är att kameror aktiveras och att bilder skickas till den inom företaget som är larmansvarig. Via streamad video kan man se exakt vad som händer i lokalen, om något fönster är sönder osv. Därefter kan man själv avgöra om väktare, polis eller brandkår ska påkallas.

I och med att man själv först får en överblick över situationen kan man undvika en rad falsklarm och enbart påkalla hjälp när så behövs. Har man istället automatisk utryckning på alla larm kan en hög utryckningskostnad uppstå. Nu finns det visserligen många företagslarm med fri uttryckning men då har man ändå räknat in kostnaden i priset.

Andra alternativet är just att låta larmbolaget ha hela ansvaret. Man behöver själv inte bry sig eller agera på larm. Det är larmbolaget som får alla bilder och avgör vad som ska ske. Det åker även alltid en väktare till larmet för att kontrollera att inget hänt som inte synts på bild. Att skaffa företagslarm handlar om att skaffa säkerhet och trygghet. Att då själv behöva agera och kontrollera olika larm är inte helt eftertraktat.

Vill du sköta ditt larm själv eller få allt klart av ett larmbolag? Det är en punkt du själv behöver avgöra innan företagslarmet beställs.

Fördelar med cashback

Fördelar med cashback shopping

Fördelar med cashback shopping

Fördelarna är många med återbäringstjänster, men tyvärr har det gått många människor förbi. Fenomenet i sig är relativt nytt och man kanske endast har hört det nämnas i förbifarten. Om man däremot tar sig tid att undersöka och sätta sig in i vad det innebär, upptäcker man snart att det finns många fördelar med cashback shopping och att det finns en hel del pengar att spara.

Få pengar tillbaka när du shoppar

Oavsett om man har det bra ställt i sin privatekonomi eller har det lite tuffare, vill nog de flesta människor ha en möjlighet att spara pengar, för att kanske kunna spara till en buffert eller lägga pengarna på andra saker istället. Detta kan företag inom återbäringsshopping hjälpa till med. En stor fördel med cashbacktanken är just att du som kund handlar saker, som du kanske ändå tänkt att köpa, och får sedan riktiga pengar tillbaka.

Man skulle kunna säga att det är två flugor i en smäll. Om du inte tänkt att handla och har svårt att motstå onödiga inköp, kan det givetvis vara till en mindre nackdel. Men om du köper sådant du ändå tänkt att köpa, som till exempel nödvändiga saker, presenter, resor och aktiviteter med mera, så kommer du att kunna få en hel del pengar tillbaka och det är väl helt perfekt!

Det är viktigt att tänka på att du måste gå genom sajten där du klickar på den butik du vill handla hos. Detta måste göras på rätt sätt så att butiken kan känna av varifrån du kommer så att sajten får provision och du får tillbaka din del. Det vore ju tråkigt att gå miste om provisionen om man glömt detta.

Stort utbud

De flesta sajter som erbjuder cashbacktjänster, och de är många i dagsläget, har ofta stort utbud av företag och butiker. Detta gör att du kan ofta handla mycket av det du tänkt genom sajten och sedan kunna njuta av att få en viss summa tillbaka. Oftast hittar du hundratals butiker och företag där du kan handla allt från mat, leksaker, trädgård och apoteksvaror till kläder, resor och hotell, heminredning, hälsa och underhållning.

Bomullskasse som profilprodukt

Bomullskasse som profilprodukt

Bomullskasse som profilprodukt

Bomullskassar är en av de mest populära profilprodukter och något som är en bra idé att investera i för de flesta företag. Eftersom bomullskassar är så pass användbara och dessutom har mycket plats på sig för både företaget budskap och logga så är det den ultimata profilprodukten för företag som vill marknadsföra sig på ett smidigt och uppenbart sätt. Det finns många olika varianter av bomullspåsar att beställa och de flesta kan designas så att de blir helt unika. Själva tyget finns i flera olika tjocklekar, och både ekologiskt och vanligt. För de företag som vill framhäva sin miljömedvetenhet så kan det vara en bra idé att lägga några extra kronor på miljövänliga bomullskassar för att kunna ge kunder en ännu mer uppskattad, och ekologisk, present. På mässor och vid event så är bomullskassar extra bra eftersom många behöver någonting att lägga sina andra produkter i och det enda som sedan kommer att synas utåt är bomullskassen.

Designa en unik kasse

Bomullskassar har en stor yta att skapa en unik design på. Designen kan bestå av allt ifrån citat till en liten logga i ena hörnet, oftast kan man bestämma helt själv. Det kan vara viktigt att tänka på att göra en kasse som sticker ut, men som samtidigt är stilren nog att många vill använda den ofta. Med dagens miljötänk så är det många som använder bomullskassar när de handlar exempelvis matvaror istället för att köpa plastpåsar som både kostar pengar och dessutom är mindre bra för miljön. Genom att beställa bomullskassar som profilprodukter till företaget så finns potentialen att nå ut till många fler människor än med traditionell marknadsföring. Att lägga ned lite extra tid på att designa en riktigt snygg kasse tillsammans med företagsinformationen tjänar man på genom en ännu större exponering.

Uppmuntra till användning

Det är inte bara potentiella kunder som ger exponering till företaget genom användning av bomullskassar, utan även anställda. Man kan uppmuntra användning av profilprodukter som exempelvis bomullskassar och på så vis kan även personalen på ett företag få ut företagets budskap genom att enbart använda bomullspåsarna när de är och handlar. Bomullskassar är en av de billigaste profilprodukterna man kan beställa, beroende på vilket typ samt på designen man vill använda, och kan vara en mycket värd investering för företag som vill nå ut till fler.

Ökad säkerhet för barn

Ökad säkerhet för barn

Ökad säkerhet för barn

Vid tider då man skall bege sig ut i trafiken till cykel kan det kännas svårt att ha med sig barnen. Även om man har rutin gällande stadscykling finns det en rad situationer där man snabbt behöver navigera sig förbi hinder. Att ha cykelvagn är ett effektivt sätt att öka säkerheten för sina passagerare. Dessutom är det betydligt enklare än man kan tänka sig innan man testat att köra med vagn.
Väljer man bland de många nytillverkade och moderna cykelvagnar som finns tillgängliga i fysiska butiker såväl som online kan man se hur utvecklingen gått framåt. Allt ifrån förankringsutrustning till dämpning och bälten har fått en stor uppryckning. På sätt och vis är man därför betydligt mer skyddad i en cykelvagn än om man skulle gå bredvid cykeln.

Säkerhetsrutin

När man kör bil är det viktigt med kamremsbyte, olja, bromsar och motor. På samma sätt bör man förvissa sig om att den cykel man använder kan prestera så bra som möjligt. Tittar man på dagens cyklar är det många kedjor som egentligen skulle spännas, kassetter som behöver bytas ut och bromsar som inte har ordentlig effekt. Om det är ordentligt eftersatt kan även reflexer saknas vilket innebär stor fara för såväl förare som de i cykelvagnen. När man tar ut cykeln efter vintern kan man ha som rutin att gå igenom alla funktioner. Växlar skall fungera bra, kedjan spänd och bromsarna justerade för att ge verkan. Under säsongen vinner man även på att kontrollera lyse och ringklocka. Har man gjort allt detta, samt även gått igenom funktionerna och säkerheten i cykelvagnen man införskaffat, finns alla förutsättningar att färdas med säkerhet.

Det kan inte sägas för ofta att hjälm alltid bör användas oavsett ålder. Cyklar man snabbt eller under regniga dagar är detta extra viktigt! Någonting man kan tänka på är att välja en hjälm som är tillräckligt stor och effektiv. Det händer åtskilligt inom innovation för cykelhjälmar vilket ger nya möjligheter att förebygga skador. Om det skulle hända någonting när man cyklar är hjälmen det viktigaste man har. Skrapsår på knän och händer är inte någonting att eftersträva men att skydda huvudet är vad som verkligen gör skillnad mellan otrevligt och farlig risk.

Hållbarhet ledord för Filippa K

Den svala, skandinaviska, enkla, men ändå moderna stilen har kommit att bli utmärkande för modeundret Filippa K. Efter 25 år är Filippa K ett av det största modevarumärkena i Skandinavien och hållbarhet fortsätter att vara en del av företagets DNA.

Tidlösheten i fokus

Plagg från Filippa K är svala, enkla, och moderna men ändå tidlösa. Framförallt är de kanske Skandinaviska. När företaget startades 1993 fyllde det ett hål i svenskt mode. Många saknade de där moderiktiga basplaggen som Filippa K snabbt kom att bli synonymt med. I mitten av 90-talet pratade man om ”Filippa K-tjejen” och succén var ett faktum. Filippa K grundades av Filippa Knutsson och Patrik Khilborg och inspiration och viktiga erfarenheter fick hon från sina föräldrars livsverk jeanskedjan Gul & Blå, där Filippa själv varit produktchef under ett antal år.

Hållbarhet en del av Filippa Ks DNA

År 2017 fick Filippa K pris för att vara årets mest hållbara butikskedja under Retail Awards vilket arrangerades av Svensk Handel. Filippa K har sedan 2012 jobbat engagerat och medvetet med en ny hållbarhetsstrategi och lyckats med kvalitetssäkring i alla led, enligt juryn. En viktig aspekt av det man brukar kalla hållbart mode är just att kläderna håller under en längre tid. Detta motverkar i sig osunda konsumtionsmönster och en kultur där kläder betraktas som en förbrukningsvara. Vid odling av bomull och tillverkning av textil går det åt oerhörda mängder vatten. Dessutom används många farliga kemikalier vid framställning av textil. Detta är några av de stora miljöeffekter som modeföretag som Filippa K måste ta ansvar för. Filippa K leds av visionen ”mode där hållbarhet är guiden till tillväxt”. Plaggen är gjorda för att hålla under många år – både design- och kvalitetsmässigt. Trendiga plagg används allt som oftast bara under en eller två modesäsonger och bidrar till osunda konsumtionsmönster. Det tidlösa modet, som är signifikant för Filippa K, är alltså bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Kvalité är en annan viktig aspekt för att plagg från Filippa K ska kunna betraktas som hållbara. Om kläder går sönder orkar få reparera och risken är att plagget åker direkt i soptunnan. Filippa K är förknippade med basplagg som går att bära under många år, något som motverkar en slit- och slängkultur.

Snygga festskor

Pumps behöver man aldrig vara rädd för att behöva bli utan då det alltid finns pumps i affärerna. Pumpa verkar aldrig gå ur tiden, utan istället väljer man att uppdatera pumps så att de alltid kan vara en självklar del av garderoben. Pumps passar egentligen till allting förutom träning och med ett par snygga pumps så är ens outfit nästan alltid räddad. Precis som med ”den lilla svarta” i garderoben av klänningar så är det bra att ha ett par riktigt snygga svarta pumps redo då det inte finns särskilt många tillfällen i livet då de inte är passande.

Olika stilar

För dem som inte vågar eller vill ta ut svängarna totalt vad gäller kläder kan ett par fräcka pumps vara en kul idé om man vill sticka ut lite grann från mängden utan att dra alla blickar till sig. Pumps finns ju i alla färger och former så det är snarare en fråga om att stoppa sig själv från att köpa hundratals än att ha problem med att hitta pumps som man gillar.

Vissa föredrar pumps med lite lägre klack medan andra vill ha högre klackar och oavsett vilken grupp man själv tillhör så kan man räkna med att kunna hitta fina pumps i snygg och rolig design då det alltid finns både och. Många upplever det aningen svårt att gå i klackar, men med ett par pumps med lägre klackar fixas det lätt och man kan med ett par lägre klackar öva upp sig så att man kan köpa lite högre klackar nästa gång om man vill vara lite mer stilig.

Pumps är ett internationellt gällande begrepp vilket underlättar shoppingen då man kan shoppa pumps enkelt med ett och samma begrepp oavsett om det är svenska webbutiker eller webbutiker i andra länder. Detsamma gäller såklart när man söker efter skor i vanliga affärer när man är utomlands då man bara kan be om att få titta på de pumps som finns i affären utan att det ska uppstå förvirring gällande vad man menar. För att hitta rätt skor i webbutiker är det bra att välja de ställen som har ordentligt sortiment. Utbudet är stort och villkoren i allmänhet bra. Inte minst när det är svenska ehandelssidor.