Ökad säkerhet för barn

Ökad säkerhet för barn

Ökad säkerhet för barn

Vid tider då man skall bege sig ut i trafiken till cykel kan det kännas svårt att ha med sig barnen. Även om man har rutin gällande stadscykling finns det en rad situationer där man snabbt behöver navigera sig förbi hinder. Att ha cykelvagn är ett effektivt sätt att öka säkerheten för sina passagerare. Dessutom är det betydligt enklare än man kan tänka sig innan man testat att köra med vagn.
Väljer man bland de många nytillverkade och moderna cykelvagnar som finns tillgängliga i fysiska butiker såväl som online kan man se hur utvecklingen gått framåt. Allt ifrån förankringsutrustning till dämpning och bälten har fått en stor uppryckning. På sätt och vis är man därför betydligt mer skyddad i en cykelvagn än om man skulle gå bredvid cykeln.

Säkerhetsrutin

När man kör bil är det viktigt med kamremsbyte, olja, bromsar och motor. På samma sätt bör man förvissa sig om att den cykel man använder kan prestera så bra som möjligt. Tittar man på dagens cyklar är det många kedjor som egentligen skulle spännas, kassetter som behöver bytas ut och bromsar som inte har ordentlig effekt. Om det är ordentligt eftersatt kan även reflexer saknas vilket innebär stor fara för såväl förare som de i cykelvagnen. När man tar ut cykeln efter vintern kan man ha som rutin att gå igenom alla funktioner. Växlar skall fungera bra, kedjan spänd och bromsarna justerade för att ge verkan. Under säsongen vinner man även på att kontrollera lyse och ringklocka. Har man gjort allt detta, samt även gått igenom funktionerna och säkerheten i cykelvagnen man införskaffat, finns alla förutsättningar att färdas med säkerhet.

Det kan inte sägas för ofta att hjälm alltid bör användas oavsett ålder. Cyklar man snabbt eller under regniga dagar är detta extra viktigt! Någonting man kan tänka på är att välja en hjälm som är tillräckligt stor och effektiv. Det händer åtskilligt inom innovation för cykelhjälmar vilket ger nya möjligheter att förebygga skador. Om det skulle hända någonting när man cyklar är hjälmen det viktigaste man har. Skrapsår på knän och händer är inte någonting att eftersträva men att skydda huvudet är vad som verkligen gör skillnad mellan otrevligt och farlig risk.

Hållbarhet ledord för Filippa K

Den svala, skandinaviska, enkla, men ändå moderna stilen har kommit att bli utmärkande för modeundret Filippa K. Efter 25 år är Filippa K ett av det största modevarumärkena i Skandinavien och hållbarhet fortsätter att vara en del av företagets DNA.

Tidlösheten i fokus

Plagg från Filippa K är svala, enkla, och moderna men ändå tidlösa. Framförallt är de kanske Skandinaviska. När företaget startades 1993 fyllde det ett hål i svenskt mode. Många saknade de där moderiktiga basplaggen som Filippa K snabbt kom att bli synonymt med. I mitten av 90-talet pratade man om ”Filippa K-tjejen” och succén var ett faktum. Filippa K grundades av Filippa Knutsson och Patrik Khilborg och inspiration och viktiga erfarenheter fick hon från sina föräldrars livsverk jeanskedjan Gul & Blå, där Filippa själv varit produktchef under ett antal år.

Hållbarhet en del av Filippa Ks DNA

År 2017 fick Filippa K pris för att vara årets mest hållbara butikskedja under Retail Awards vilket arrangerades av Svensk Handel. Filippa K har sedan 2012 jobbat engagerat och medvetet med en ny hållbarhetsstrategi och lyckats med kvalitetssäkring i alla led, enligt juryn. En viktig aspekt av det man brukar kalla hållbart mode är just att kläderna håller under en längre tid. Detta motverkar i sig osunda konsumtionsmönster och en kultur där kläder betraktas som en förbrukningsvara. Vid odling av bomull och tillverkning av textil går det åt oerhörda mängder vatten. Dessutom används många farliga kemikalier vid framställning av textil. Detta är några av de stora miljöeffekter som modeföretag som Filippa K måste ta ansvar för. Filippa K leds av visionen ”mode där hållbarhet är guiden till tillväxt”. Plaggen är gjorda för att hålla under många år – både design- och kvalitetsmässigt. Trendiga plagg används allt som oftast bara under en eller två modesäsonger och bidrar till osunda konsumtionsmönster. Det tidlösa modet, som är signifikant för Filippa K, är alltså bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Kvalité är en annan viktig aspekt för att plagg från Filippa K ska kunna betraktas som hållbara. Om kläder går sönder orkar få reparera och risken är att plagget åker direkt i soptunnan. Filippa K är förknippade med basplagg som går att bära under många år, något som motverkar en slit- och slängkultur.

Snygga festskor

Pumps behöver man aldrig vara rädd för att behöva bli utan då det alltid finns pumps i affärerna. Pumpa verkar aldrig gå ur tiden, utan istället väljer man att uppdatera pumps så att de alltid kan vara en självklar del av garderoben. Pumps passar egentligen till allting förutom träning och med ett par snygga pumps så är ens outfit nästan alltid räddad. Precis som med ”den lilla svarta” i garderoben av klänningar så är det bra att ha ett par riktigt snygga svarta pumps redo då det inte finns särskilt många tillfällen i livet då de inte är passande.

Olika stilar

För dem som inte vågar eller vill ta ut svängarna totalt vad gäller kläder kan ett par fräcka pumps vara en kul idé om man vill sticka ut lite grann från mängden utan att dra alla blickar till sig. Pumps finns ju i alla färger och former så det är snarare en fråga om att stoppa sig själv från att köpa hundratals än att ha problem med att hitta pumps som man gillar.

Vissa föredrar pumps med lite lägre klack medan andra vill ha högre klackar och oavsett vilken grupp man själv tillhör så kan man räkna med att kunna hitta fina pumps i snygg och rolig design då det alltid finns både och. Många upplever det aningen svårt att gå i klackar, men med ett par pumps med lägre klackar fixas det lätt och man kan med ett par lägre klackar öva upp sig så att man kan köpa lite högre klackar nästa gång om man vill vara lite mer stilig.

Pumps är ett internationellt gällande begrepp vilket underlättar shoppingen då man kan shoppa pumps enkelt med ett och samma begrepp oavsett om det är svenska webbutiker eller webbutiker i andra länder. Detsamma gäller såklart när man söker efter skor i vanliga affärer när man är utomlands då man bara kan be om att få titta på de pumps som finns i affären utan att det ska uppstå förvirring gällande vad man menar. För att hitta rätt skor i webbutiker är det bra att välja de ställen som har ordentligt sortiment. Utbudet är stort och villkoren i allmänhet bra. Inte minst när det är svenska ehandelssidor.

Klänningar för alla tillfällen

Klänningar är ett populärt klädesplagg för kvinnor och det finns massor av olika slags klänningar som passar allt från vardag till fest. Klänningar indelas oftast i kategorier utifrån när man använder dem, till exempel festklänningar, balklänningar, brudklänningar, studentklänningar och aftonklänningar.

Förr i tiden var det ännu vanligare med klänningar än idag, på den tiden bar knappt några kvinnor byxor, utan det var klänningar som gällde. Men det är först i slutet av 1700-talet som klänningarna började se ut som vi idag är vana att se dem. Förr bestod klädseln i regel av ett livstycke och en kjortel. Ännu längre tillbaka var det dock inte bara kvinnor som använde klänningar och kjortlar, utan fram till 1500-talet var det såväl män som kvinnor som bar dessa plagg.

Olika typer av klänningar

Klänning är ett sådant plagg som kan ses som vardagligt eller festligt, formellt eller informellt, dels beroende på vilken slags klänning du väljer att bära, och dels vilka accessoarer du väljer att bära till klänningen. Till vardags kan du bära klänning till bara ben, utan byxor eller strumpbyxor, men i mer formella sammanhang bör en klänning bäras tillsammans med nylonstrumpor eller strumpbyxor. På senare tid har det blivit allt mer vanligt att använda leggings under en klänning, liksom tights eller trekvartsbyxor. Ju längre en klänning är, desto mer formell anses den vara. En mönstrad klänning anses mindre formell än en enfärgad klänning. När du ska köpa en klänning är det en bra idé att börja med att utgå från vilken typ av tillställning du ska bära klänningen på.

Att handla klänningar

Det finns ett enormt utbud av klänningar så det finns en klänning för alla smaker och för alla kroppsformer. Om du vill titta igenom utbudet av klänningar i lugn och ro rekommenderar vi att du köper din köper din klänning på internet. Där kan du nämligen handla alla typer av klänningar enkelt, smidigt och bekvämt, och du får dina klänningar direkt hem till din brevlåda bara inom några få dagar.

HJM ger kvalitetsprodukter till ett bra pris

För de som är nya inom våtrakning med rakborste är HJM:s produkter ett utmärkt val och de har ett mycket stort utbud till förmånliga priser. Varumärket är en del av det klassiska rakvårdsmärket Mühle och alla produkter håller samma höga kvalitet och utgår från samma erfarenhet och teknik.

Hitta den perfekta rakborsten för dig

Hans-Jürgen Müller är ägare av både HJM och Mühle och historien började redan år 1945, när andra världskriget precis tagit slut. Då började Mühle tillverka sina första rakborstar och tack vare den långa erfarenheten inom branschen kan båda märkena erbjuda fantastiska rakborstar av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas i Tyskland och det finns en uppsjö av olika varianter att välja mellan. Det finns alla tänkbara färger på borsthandtagen som grönt, gult, svart, rött och vitt men även handtag i plast som på ett mycket verkligt sätt efterliknar sköldpaddsskal och klassiska handtag i olika sorters träslag. När det gäller själva borsten finns det tre olika varianter att välja mellan och dessa är svinborst, Pure badger och Black fibre. Svinborst är ett billigare alternativ till grävlingshår, som de flesta rakborstar är gjorda av. Den här varianten passar perfekt för nybörjare och är både prisvärd och bra. Stråna är ganska styva och hårda och kommer från svin eller vildsvin. De hårda stråna lyfter skägget och gör att rakhyveln lätt kommer åt dem. Dessutom ger de en bra peelingeffekt och tar bort döda hudceller. Stråna mjuknar allteftersom borsten används och blir mer följsamma. Pure badger är en borste av grävlingshår och stråna kommer från grävlingens mage, sidor och ben. Det här är den absolut vanligaste kvaliteten av grävlingshår och stråna är ofta mörka. Även dessa strån är ganska styva och man får en skön massage och peeling. En fördel med Pure badger jämfört med svinborst är att det är lättare att få upp ett bra skum av raktvål och liknande eftersom borsten binder vatten bättre. Black fibre är en innovation framtagen av Mühle och lanserades år 2011. Det fantastiska med den här fiberborsten är att den är lika behaglig som vanliga borstar med djurhår och binder vatten lika bra samtidigt som den i många fall har bättre och längre hållbarhet. Den är enkel att rengöra och därför också väldigt hygienisk. Black fibre är ett perfekt alternativ för den som inte vill använda djurhår men ändå få en bra rakborste av mycket hög kvalitet. För att förlänga rakborstarnas hållbarhet har de även rakborstställ där borsten hängs upp och ner så att vattnet rinner ur den och de har också tagit fram en behaglig och effektiv raktvål med aloe vera.

HJM är alltså det perfekta alternativet för nybörjan. Det finns bra produkter till mycket förmånliga priser och du får både kvalitet och lång erfarenhet med varje vara. Tack vare de många olika modellerna på rakborstar och de olika kvaliteterna på borsthåren finns det alltid en borste som passar just dig.

Sexiga kostymer

I USA är Halloween en av de största högtiderna, och något man ser fram emot hela året. Man ska ha fantasifulla kostymer, skelett, monster och godis så det räcker till alla hela dagen.
I Sverige är det inte riktigt lika stort med Halloween, men det är ändå något många ser fram emot även här. Istället för stora fester har man lite mindre partaj med några vänner, men kostymer är precis lika viktiga här.
En stor trend i USA som börjar få ett bra fotfäste även i Sverige är sexiga versioner av allt möjligt, till exempel sjuksköterskor, lärare och poliser. Man lägger helt enkelt en sexig twist på vardagliga saker man ser ofta. Stockings, korta kjolar och crop tops är väldigt vanliga, gärna i mindre storlekar än man har vanligtvis. Självklart är detta inte exklusivt till Halloween, utan man kan även använda detta under mysiga kvällar där man vill rollspela lite.

Det finns ett antal märken som tillverkar sexiga kostymer, men ett av de allra bästa är amerikanska Leg Avenue. De gör mycket annat också speciellt stockings som passar bra till kostymerna, men deras sortiment av sexiga kostymer är nästan lika stort.
Precis som innan nämnt är deras kostymer i stil med sjuksköterskor och poliser, med vissa avvikelser som vampyrer och liknande. Det är inte ett stort märke i Sverige, men det finns platser där man kan få tag på dem.

Eftersom denna trend inte är så stor i just Sverige kan det vara svårt att hitta det. I fysiska butiker kommer utbudet vara väldigt smalt eller av undermålig kvalitet, men på internet är det desto lättare att hitta det man vill ha.

Med så många hemsidor att välja kan det vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Därför kommer här det bästa tipset du kommer få Katsumi.se. Katsumi är en sida som fokuserar på sexiga underkläder, men också många sidoprodukter, med sexiga kostymer som en av dem. Med sina bra priser och sin snabba frakt tack vare att de är baserade i Sverige är de det bästa valet för dig som handlar hemifrån Sverige.